Over Nehem


Nehem Consultants begeleidt bedrijven en overheden bij kwaliteitsverbetering, organisatieontwikkeling en gedragsverandering. Wij zijn er om onze opdrachtgevers te helpen bij hun veranderopgave. In kleine stappen vooruit of een grote sprong ineens.
Met Nehem...  to the next level!

 Onze kernwaarden


1. Praktisch
2. Creatief
3. Mensgericht

Waar staat Nehem voor?


Wij werken op praktische, creatieve en mensgerichte wijze aan de verbetering van de kwaliteit van mens en organisatie.

1. Nehem geeft kleur aan kwaliteit

Onze professionals staan bekend om hun gedegen kennis van managementconcepten en -modellen. Maar bovenal weten wij als geen ander de vertaalslag te maken naar uw praktijk: wat betekent het voor uw organisatie? Hierdoor komt kwaliteit echt tot leven.

2. Nehem geeft vorm aan verandering

Wij ontwerpen het ideale traject om uw veranderopgave te realiseren. Opdrachtgevers typeren ons vaak als bevlogen professionals met veel inlevingsvermogen, die net even een stap verder gaan. Wij brengen complexe uitdagingen in beeld en ontwikkelen creatieve oplossingen.

3. Nehem geeft grip op gedrag

In het verandertraject sturen wij op actieve betrokkenheid van management en medewerkers. Het succes van de verandering staat of valt immers met gedrag. Onze aanpak is erop gericht om mensen te bewegen vanuit hun eigen ambities en mogelijkheden een bijdrage te leveren aan de verandering.

Wie is Nehem?


Ons bureau kan bogen op een rijke historie (zie wikipedia). In 1972 werd de Nederlandse Herstructurerings Maatschappij (vroeger ook wel bekend als "dé Nehem") opgericht door het Ministerie van Economische Zaken. Sindsdien heeft Nehem belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van allerlei branches en organisaties.

Voormalige overheidsorganisatie

De oprichting van Nehem was ingegeven door de toenmalige actieve industriepolitiek. In de jaren '80 neemt de overheid bewust meer afstand van het bedrijfsleven. In 1989 besluit het Ministerie van Economische Zaken Nehem te gaan privatiseren. In 1997 resulteert dit uiteindelijk in een 'management buy-out' onder de naam Nehem TQM Consultants.

Organisatie- en mensontwikkeling

De afgelopen decennia zijn we gegroeid van een specialistisch bureau op het gebied van kwaliteitszorg tot een multidisciplinair adviesbureau gericht op organisatie- en mensontwikkeling. Vanuit dit oogpunt is in de jaren '00 besloten de toevoeging 'TQM' (Total Quality Management) van de bedrijfsnaam af te halen.

Moderne netwerkorganisatie

Als modern adviesbureau beschikken wij over een uitgebreid netwerk van (geassocieerde) professionals: adviseurs, trainers/coaches, auditoren en interim managers.

Wat drijft Mathijs van Donzel?


Vanaf 1 januari 2015 is Mathijs van Donzel directeur-eigenaar van Nehem Consultants. Wat drijft hem?

Hoe werkt Nehem?

Wij zijn er trots op een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van organisaties en de mensen die er werken!
Wij doen dit in de vorm van consulting (advisering), training en auditing, maar ook interim- en projectmanagement. 

Consulting


Wij leveren kennis en hulpmiddelen, begeleiden veranderingsprocessen en stimuleren uw eigen medewerkers om hierin het voortouw te nemen.

Training


Het ontwikkelen van organisaties en de mensen die er werken gaat hand in hand. Een groot deel van onze dienstverlening bestaat dan ook uit trainen en coachen.

Auditing


Met een audit worden werkprocessen onder de loep genomen. Onze auditoren geven inzicht in de verbetermogelijkheden van uw organisatie.

Interim


Onze interim- en projectmanagers zijn in staat om fundamentele veranderingen in uw organisatie door te voeren en uw mensen hierin mee te nemen.

Met wie werkt Nehem samen?