ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

Over ons

Ons team gaat elke uitdaging aan. Maak kennis met onze betrokken en oplossingsgerichte teamleden!

Nehem helpt ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden in heel Europa bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal. Pragmatisch, innovatief, mensgericht, onderscheidend en met veel daadkracht en kwaliteit. Van probleem tot oplossing, van idee tot realisatie en de financiering daarvan.

Ons team bestaat uit hooggekwalificeerde, ervaren en deskundige professionals met een hoge mate van toewijding aan onze klanten. Onze consultants bieden hoogwaardig advies waar onze klanten hun innovaties en toekomst op kunnen bouwen. Samen met onze opdrachtgevers denken we mee over oplossingen, creëren we nieuwe kansen en verzorgen we de financiering. Door onze sectorkennis te verbinden met inhoudelijke expertise en multidisciplinaire competenties geven wij onze klanten een duidelijke voorsprong. 

Onze toegevoegde waarde

Onze toegevoegde waarde ligt in de unieke combinatie van diensten op het gebied van strategisch en onderwijskundig advies,  onderzoek, projectontwikkeling, inhoudelijk/financieel/administratief projectmanagement, financiering, communicatie en disseminatie: we vervullen een spilfunctie in het innovatieproces van onze opdrachtgevers. Wij ondersteunen en ontzorgen onze klanten op alle onderdelen in dit proces. Dit doen we vanuit creativiteit, betrokkenheid en met een praktische insteek.

Impact by Knowledge, dat is waar Nehem voor staat. Nieuwsgierig geworden? Neem vooral contact met ons op!

De historie van Nehem

In 1997 zette Nehem (destijds kort voor Nederlandse Herstructureringsmaatschappij) de stap naar zelfstandigheid. Tot die tijd was Nehem sterk verbonden met het ministerie van Economische Zaken en nauw betrokken bij de herstructurering en sanering van de Nederlandse industrie en bij het oplossen van vraagstukken van het industriële bedrijfsleven. Eenmaal zelfstandig ontwikkelde Nehem zich verder als multidisciplinair adviesbureau.

In 2019 is Nehem samengegaan met het team Onderwijs, Onderzoek en Arbeidsmarkt van PNO Consultants, dat zich eveneens richt op het ondersteunen van onderwijs- en onderzoeksinstellingen, ondernemingen en overheden en hun innovaties. De combinatie van deze twee teams stelt ons in staat om, samen met u, een nog actievere bijdrage te leveren aan het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken op het gebied van onderwijs, onderzoek en arbeidsmarkt. Wij zijn thuis in subsidieregelingen, thuis in de gehele onderwijssector, het bedrijfsleven nooit ver weg.

Onze kernwaarden

Nehem bestaat uit betrokken adviseurs. Een team dat met expertise en creativiteit opereert. Onze adviseurs werken vanuit de volgende kernwaarden:

~

Betrouwbaar

  • Goede relatie
  • Strategische samenwerking
  • No-nonsense
Z

Kwaliteit

  • Innovatief
  • Onderscheidend
  • Deskundigheid en vakmanschap

Pragmatisch

  • Proactief
  • Creatief, resultaat- en oplossingsgericht
  • Concreet

Het team van Nehem

Ons team bestaat uit sterk inhoudelijk gedreven adviseurs. We snappen de impact van ontwikkelingen in de markten waarin onze klanten zich begeven. Wij werken voor zowel (v)mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten, als voor brancheorganisaties, gemeenten, overheden en bedrijven. Overal geldt: Nehem werk is mensenwerk. Wij stellen ons team graag aan u voor! Heeft u een vraag aan één van onze specialisten? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier onderaan de pagina.

Mark zijn expertise ligt op het gebied van onderwijs en onderzoek met nadruk op innovatie in het (hoger) onderwijs en beroepsopleidingen. Hij legt snel verbindingen tussen kansen en mogelijkheden en creëert nieuwe kansen voor zijn opdrachtgevers. Hij heeft ervaring met subsidieadvies, publiek-private samenwerking, Europese en nationale onderzoeks- en onderwijsprojecten. Hij helpt klanten door o.a. om een scherpe organisatorische en contextuele analyse te ontwikkelen. 

Mark van Dun
Managing consultant

De expertise van Nico ligt op het vlak van het initiëren en begeleiden van projecten waarin beroepsonderwijs en bedrijfsleven willen samenwerken. Hij brengt op creatieve manieren onderwijs- en bedrijfsculturen samen. Daarvoor maakt hij onder meer gebruik van het Canvas Business Model, maar ook van instrumenten die door Nehem zelf ontwikkeld zijn, zoals de stresstest en de kennismonitor.

 

Nico van Rooij
Business developer

De expertise van Tamara ligt op het gebied van het ontwikkelen en schrijven van Europese aanvragen. De programma’s waar ze mee werkt zijn voornamelijk H2020, Erasmus+ en het nationale programma RAAK. Het thema gender equality ligt Tamara nauw aan het hart. Ze was dan ook één van de initiatiefnemers van Equal4Europe.
 

Tamara van Steeden
Senior consultant

Robbert houdt zich bezig met onderwijsvernieuwing binnen het vmbo en het mbo. Zijn voornaamste werk is het samen met de klant ontwikkelen, implementeren en evalueren van innovatieve (onderwijs)projecten. Hij heeft ervaring met uiteenlopende subsidieprogramma’s. De laatste jaren houdt hij zich voornamelijk bezig met RIF en STO. Robbert is Prince2-gecertificeerd.

Robbert Verroen
Senior onderwijskundig adviseur

Jeske houdt zich bezig met thema’s rondom onderwijs vernieuwing, samenwerking onderwijs en bedrijfsleven maar ook innovatie in het MKB. Jeske adviseert en begeleidt partijen (onderwijs en bedrijfsleven) om te komen van projectplan tot concrete resultaten. Jeske heeft o.a. ervaring met uiteenlopende subsidieprogramma’s als RIF, STO, MIT, MKB Idee etc. Jeske is Prince2 gecertificeerd.

Jeske Dijkshoorn
Senior consultant

Cecile is bijna 20 jaar actief op het gebied van innovatie en financiering rondom de thema’s Onderzoek, Onderwijs en Zorg. Ze begeleidt partijen om te komen van ambitie tot concrete innovatieve projecten. Ze heeft ervaring met Horizon2020, COST, Interreg en verschillende nationale financieringsprogramma’s (NWO / ZonMw). Ook heeft ze verschillende Europese projecten gemanaged.

Cecile ten Kate
Senior consultant

Roos combineert graag haar ervaring in het basisonderwijs en haar kennis als onderwijskundige. Zo weet ze theorie te vertalen naar, en toe te passen in de praktijk. In haar projecten weet Roos het abstracte concreet te maken en te komen met praktische oplossingen.

 

Roos van der Velden
Onderwijskundig adviseur

De expertise van Janne bij Nehem ligt bij projecten gericht op het verbeteren van de aansluiting en de kwaliteit van scholing in relatie tot de arbeidsmarkt. Ze verdiept zichzelf graag in het vertalen van een maatschappelijke visie of doel naar een concreet project. Een project is voor haar geslaagd wanneer alle betrokkenen tevreden zijn over de samenwerking en het resultaat.

 

Janne Rinck
Consultant

Yenthi
Yenthi’s interesse en expertise ligt op het gebied van Gender en Diversiteit. Door haar ervaring in projectmanagement brengt ze een concrete en doelgerichte aanpak. Vanuit haar achtergrond in sociale innovatie en organisatieantropologie onderzoekt ze graag samen met organisaties en instellingen hoe ze meer divers en inclusief kunnen worden.

Yenthi van Rixtel
Consultant

Lianne’s expertise ligt in het overzicht houden en snel kunnen schakelen tussen verschillende projecten. Lianne heeft ervaring met de ontwikkeling en uitvoering van diverse subsidietrajecten, zoals RIF, STO en MKB!dee en ondersteunt klanten graag om gezamenlijk te komen tot vernieuwende oplossingen voor onderwijskundige uitdagingen. Lianne is Prince2 gecertificeerd. 

Lianne Groen
Onderwijskundig adviseur

Marieke heeft veel ervaring in het verwerven van nationale en Europese subsidies voor innovatie- en onderzoeksprojecten voor het bedrijfsleven. De laatste jaren past zij deze kennis toe binnen de publieke sector en in projecten waar bedrijfsleven en onderwijs samenkomen. Kwaliteit leveren is voor Marieke een belangrijke drijfveer. Met haar doelgerichte en praktische instelling helpt zij klanten bij het succesvol ontwikkelen van hun projecten.

Marieke van Ee
Senior consultant

Annika is in 2023 gestart als consultant. Ze werkt mee aan verschillende mkb-opdrachten en is betrokken bij opdrachten in het kader van Sterk Techniekonderwijs op vmbo-scholen. Annika heeft ervaring met projectmanagement en kijk met een analytische blik naar projecten. Ze houdt graag overzicht en speelt een verbindende rol tussen partners.

Annika Brandenburg
Consultant

Marion combineert graag haar ervaring in de zorg als psycholoog (kind&jeugd) en gedragskundige met haar kennis over wetenschappelijk onderzoek. Haar ervaring in zowel de kortdurende als de langdurige zorg zet zij in om overstijgend te denken over maatschappelijke vraagstukken, alsmede om verbindingen te leggen tussen onderwijs, arbeidsmarkt en onderzoek.

Marion van den Heuvel
Consultant


 
Kevin is breed inzetbaar en met name betrokken bij Nederlandse en Europese onderzoeksprojecten voor Universiteiten en Hogescholen in binnen- en buitenland. Hierbij heeft hij ervaring met uiteenlopende subsidieprogramma’s zoals Horizon Europe, Erasmus+, MSCA, ERC Grants, RAAK en SPRONG.

Kevin Dijkstra
Consultant

Corinne heeft ervaring in het onderwijs en business development in zowel de bedrijfswereld en het onderwijs. Deze ervaring helpt haar bij het creëren van complexe concepten en het praktisch begeleiden van klanten. Haar sterktes zijn haar door visie geleide aanpak, haar verantwoordelijkheidsgevoel en haar vermogen om verschillende partners samen te brengen voor een gemeenschappelijk doel.

Corinne Owens
Consultant

Deirdre is in 2021 gestart in het team om onderwijsinstellingen te ondersteunen bij het aanvragen van (Europese) subsidiefinanciering. Met haar achtergrond in sociale en politieke filosofie pakt ze graag complexe vraagstukken aan waarin bestaande normen en waarden kritisch worden ondervraagd. Ongelijkheden zoals op het gebied van gender passen dan ook helemaal in haar straatje.

Deirdre Meursing
Consultant

 

 

Denise is in 2021 gestart als consultant onderwijs-arbeidsmarkt. Met haar achtergrond in sociologie en trendonderzoek heeft ze een expertise en interesse in toekomstonderzoek en sociale vraagstukken m.b.t. gender, identiteit, sociale gelijkheid, inclusie en beleid. Daarnaast houdt ze van het begeleiden van creatieve sessies en gebruikt ze haar vlotte pen voor het vertalen van abstracte ideeën naar een concreet projectplan.

 

 

 

 

 

Denise Moonen
Consultant

 

Kimberly’s expertise ligt op het gebied van gender en diversiteit. Ze heeft ervaring met het opstellen, implementeren en monitoren van gendergelijkheidsplannen. Ze is ook betrokken bij het EQUAL4EUROPE project. Daarnaast werkt ze veel aan onderzoeksprojecten en subsidieaanvragen voor hogescholen en universiteiten, zoals Horizon Europe en Erasmus+. 

Kimberly Abraas
Consultant

Jolien sloot vanuit haar onderwijskundige achtergrond in 2022 aan bij Nehem en focust zich het liefst over de hele leerlijn op projecten waar een sociaal maatschappelijke urgentie achter zit. Haar ervaring in zorg- en onderzoeksinstellingen en kennis over onderwijs, psychologie en over het jonge kind gebruikt ze om een verbinding te leggen tussen onderwijs, arbeidsmarkt en onderzoek.

Jolien van Sas
Consultant

Ceren heeft een achtergrond in onderwijswetenschappen en streeft ernaar om haar expertise in te zetten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ze werkt enthousiast aan (onderwijs)projecten en hecht veel belang aan het leveren van een waardevolle bijdrage aan de samenleving.

Ceren Alici
Consultant

Profielfoto Joep
Joep heeft een achtergrond als socioloog en zet deze kennis graag in om complexe sociale vraagstukken met betrekking tot identiteit, onderwijskansen, sociale gelijkheid en beleid te analyseren. Daarnaast is Joep iemand die verschillende perspectieven kan binden en altijd naar een concrete en praktisch toepasbare projectuitvoering streeft.

Joep Cleven
Consultant

Lieke is door haar meerdere opleidingen op het gebied expert in diversiteit en inclusie. Ze helpt met deze kennis bedrijven en instanties graag met analyseren en verbeteren van beleid om richting inclusieve een dynamische bedrijfsvoering te gaan, dat meegroeit met de samenleving. Ze heeft goede ervaring met het uitvoeren van kwalitatief onderzoek en het opstellen van beleid aan de hand van zulke uitkomsten.

Lieke van der Wielen
Consultant

Laura heeft door haar opleidingen veel ervaringen verworven in heel Europa. Hierdoor heeft ze veel kennis opgedaan op gebieden als interculturele samenwerking en grensoverschrijdende communicatie. Met haar interesse in Europees beleid hoopt ze bij te kunnen dragen aan de Europese ambities van onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Om zo samen projecten naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Laura de Boer
Consultant

Charlotte heeft jarenlange ervaring met subsidieverwerving; niet alleen wat betreft het opstellen en reviewen van aanvragen, maar ook met de organisatorische en strategische aspecten van het subsidieverwervingsproces. Charlotte heeft zowel gewerkt in het bedrijfsleven als in het hbo. Hierdoor kan ze goed schakelen tussen beide gezichtspunten. Ze heeft de opleiding Researchmanagement van EARMA afgerond.

Charlotte Mulder
Consultant

Logo Nehem 1% Project

1% project

Nehem wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de samenleving van morgen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor ons. Daarom besteden wij 1% van onze werktijd aan het ondersteunen van goede doelen. Dat noemen we de 1%-projecten. Onze adviseurs zetten hun kennis en expertise kosteloos in voor een goed doel. Een doel dat zij zelf belangrijk vinden. Nieuwsgierig? Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over!

Neem vrijblijvend contact op en maak kennis met de betrokken en oplossingsgerichte teamleden van Nehem

Contact met een van de Nehem-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons door middel van onderstaand contactformulier een bericht en wij reageren zo snel mogelijk.