Over ons

Ons team gaat elke uitdaging aan. Maak kennis met onze betrokken en oplossingsgerichte teamleden!

Nehem helpt ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden in heel Europa bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal. Pragmatisch, innovatief, mensgericht, onderscheidend en met veel daadkracht en kwaliteit. Van probleem tot oplossing, van idee tot realisatie en de financiering daarvan.

Ons team bestaat uit hooggekwalificeerde, ervaren en deskundige professionals met een hoge mate van toewijding aan onze klanten. Onze consultants bieden hoogwaardig advies waar onze klanten hun innovaties en toekomst op kunnen bouwen. Samen met onze opdrachtgevers denken we mee over oplossingen, creëren we nieuwe kansen en verzorgen we de financiering. Door onze sectorkennis te verbinden met inhoudelijke expertise en multidisciplinaire competenties geven wij onze klanten een duidelijke voorsprong. 

Onze toegevoegde waarde

Onze toegevoegde waarde ligt in de unieke combinatie van diensten op het gebied van strategisch en onderwijskundig advies,  onderzoek, projectontwikkeling, inhoudelijk/financieel/administratief projectmanagement, financiering, communicatie en disseminatie: we vervullen een spilfunctie in het innovatieproces van onze opdrachtgevers. Wij ondersteunen en ontzorgen onze klanten op alle onderdelen in dit proces. Dit doen we vanuit creativiteit, betrokkenheid en met een praktische insteek.

Impact by Knowledge, dat is waar Nehem voor staat. Nieuwsgierig geworden? Neem vooral contact met ons op!

De historie van Nehem

In 1997 zette Nehem (destijds kort voor Nederlandse Herstructureringsmaatschappij) de stap naar zelfstandigheid. Tot die tijd was Nehem sterk verbonden met het ministerie van Economische Zaken en nauw betrokken bij de herstructurering en sanering van de Nederlandse industrie en bij het oplossen van vraagstukken van het industriële bedrijfsleven. Eenmaal zelfstandig ontwikkelde Nehem zich verder als multidisciplinair adviesbureau.

In 2019 is Nehem samengegaan met het team Onderwijs, Onderzoek en Arbeidsmarkt van PNO Consultants, dat zich eveneens richt op het ondersteunen van onderwijs- en onderzoeksinstellingen, ondernemingen en overheden en hun innovaties. De combinatie van deze twee teams stelt ons in staat om, samen met u, een nog actievere bijdrage te leveren aan het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken op het gebied van onderwijs, onderzoek en arbeidsmarkt. Wij zijn thuis in subsidieregelingen, thuis in de gehele onderwijssector, het bedrijfsleven nooit ver weg.

Onze kernwaarden

Nehem bestaat uit betrokken adviseurs. Een team dat met expertise en creativiteit opereert. Onze adviseurs werken vanuit de volgende kernwaarden:

~

Betrouwbaar

  • Goede relatie
  • Strategische samenwerking
  • No-nonsense
Z

Kwaliteit

  • Innovatief
  • Onderscheidend
  • Deskundigheid en vakmanschap

Pragmatisch

  • Proactief
  • Creatief, resultaat- en oplossingsgericht
  • Concreet

Het team van Nehem

Ons team bestaat uit sterk inhoudelijk gedreven adviseurs. We snappen de impact van ontwikkelingen in de markten waarin onze klanten zich begeven. Wij werken voor zowel (v)mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten, als voor brancheorganisaties, gemeenten, overheden en bedrijven. Overal geldt: Nehem werk is mensenwerk. Wij stellen ons team graag aan u voor! Heeft u een vraag aan één van onze specialisten? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier onderaan de pagina.

Mark zijn expertise ligt op het gebied van onderwijs en onderzoek met nadruk op innovatie in het (hoger) onderwijs en beroepsopleidingen. Hij legt snel verbindingen tussen kansen en mogelijkheden en creëert nieuwe kansen voor zijn opdrachtgevers. Hij heeft ervaring met subsidieadvies, publiek-private samenwerking, Europese en nationale onderzoeks- en onderwijsprojecten. Hij helpt klanten door o.a. om een scherpe organisatorische en contextuele analyse te ontwikkelen. 

Mark van Dun
Managing consultant

De expertise van Nico ligt op het vlak van het initiëren en begeleiden van projecten waarin beroepsonderwijs en bedrijfsleven willen samenwerken. Hij brengt op creatieve manieren onderwijs- en bedrijfsculturen samen. Daarvoor maakt hij onder meer gebruik van het Canvas Business Model, maar ook van instrumenten die door Nehem zelf ontwikkeld zijn, zoals de stresstest en de kennismonitor.

 

Nico van Rooij
Business developer

De expertise van Tamara ligt op het gebied van het ontwikkelen en schrijven van Europese aanvragen. De programma’s waar ze mee werkt zijn voornamelijk H2020, Erasmus+ en het nationale programma RAAK. Het thema gender equality ligt Tamara nauw aan het hart. Ze was dan ook één van de initiatiefnemers van Equal4Europe.
 

Tamara van Steeden
Senior consultant

 

 

Robbert houdt zich bezig met onderwijsvernieuwing binnen het vmbo en het mbo. Zijn voornaamste werk is het samen met de klant ontwikkelen, implementeren en evalueren van innovatieve (onderwijs)projecten. Hij heeft ervaring met uiteenlopende subsidieprogramma’s. De laatste jaren houdt hij zich voornamelijk bezig met RIF en STO. Robbert is Prince2-gecertificeerd.

Robbert Verroen
Senior consultant

Jeske houdt zich bezig met thema’s rondom onderwijs vernieuwing, samenwerking onderwijs en bedrijfsleven maar ook innovatie in het MKB. Jeske adviseert en begeleidt partijen (onderwijs en bedrijfsleven) om te komen van projectplan tot concrete resultaten. Jeske heeft o.a. ervaring met uiteenlopende subsidieprogramma’s als RIF, STO, MIT, MKB Idee etc. Jeske is Prince2 gecertificeerd.

Jeske Dijkshoorn
Senior consultant

Cecile is bijna 20 jaar actief op het gebied van innovatie en financiering rondom de thema’s Onderzoek, Onderwijs en Zorg. Ze begeleidt partijen om te komen van ambitie tot concrete innovatieve projecten. Ze heeft ervaring met Horizon2020, COST, Interreg en verschillende nationale financieringsprogramma’s (NWO / ZonMw). Ook heeft ze verschillende Europese projecten gemanaged.

Cecile ten Kate
Senior consultant


Lydia’s expertise ligt in creatief denkvermogen en het goed kunnen schakelen tussen de details en het grote geheel. Dit zet ze graag in om ideeën uit te werken tot concrete en inspirerende projecten. Een project is voor haar geslaagd als er bij alle betrokkenen draagvlak is en ze zich samen willen inzetten voor onderwijsvernieuwing. Lydia is Prince2-gecertificeerd.

Lydia Post
Consultant

De expertise van Janne bij Nehem ligt bij projecten gericht op het verbeteren van de aansluiting en de kwaliteit van scholing in relatie tot de arbeidsmarkt. Ze verdiept zichzelf graag in het vertalen van een maatschappelijke visie of doel naar een concreet project. Een project is voor haar geslaagd wanneer alle betrokkenen tevreden zijn over de samenwerking en het resultaat.

 

Janne Rinck
Consultant


Yvonne is vooral betrokken bij Europese samenwerkingsprojecten en onderzoekbeurzen voor Universiteiten en Hogescholen. Zij heeft onder andere ervaring met H2020, MSCA, Erasmus+, NWO en ERC grants. Daarnaast is ze betrokken bij het EQUAL4EUROPE project, gericht op het verbeteren van de gender equality binnen Europese Universiteiten.

 

Yvonne Vermonden
Consultant


Lianne’s expertise ligt in het overzicht houden en snel kunnen schakelen tussen verschillende projecten. Lianne heeft ervaring met de ontwikkeling en uitvoering van diverse subsidietrajecten, zoals RIF, STO en MKB!dee en ondersteunt klanten graag om gezamenlijk te komen tot vernieuwende oplossingen voor onderwijskundige uitdagingen. Lianne is Prince2 gecertificeerd.

 

Lianne Groen
Consultant


Roos combineert graag haar ervaring in het basisonderwijs en haar kennis als onderwijskundige. Zo weet ze theorie te vertalen naar, en toe te passen in de praktijk. In haar projecten weet Roos het abstracte concreet te maken en te komen met praktische oplossingen.

 

Roos van der Velden
Consultant

 

Diedrick heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot specialist op het gebied van arbeids- en onderwijsmarkt. Zijn expertise betreft zowel projectontwikkeling als projectuitvoering voor opdrachtgevers in het mbo, het hbo en het wo. Diedrick heeft ruime ervaring met een breed scala aan subsidieregelingen en denkt bovendien graag op strategisch niveau mee over beleidszaken en manieren om deze ook te realiseren.

 

 

Diedrick Jansen
Senior consultant

Logo Nehem 1% Project

1% project

Nehem wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de samenleving van morgen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor ons. Daarom besteden wij 1% van onze werktijd aan het ondersteunen van goede doelen. Dat noemen we de 1%-projecten. Onze adviseurs zetten hun kennis en expertise kosteloos in voor een goed doel. Een doel dat zij zelf belangrijk vinden. Nieuwsgierig? Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over!

Neem vrijblijvend contact op en maak kennis met de betrokken en oplossingsgerichte teamleden van Nehem

Contact met een van de Nehem-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons door middel van onderstaand contactformulier een bericht en wij reageren zo snel mogelijk.