ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

BOUWENDERWIJS

Stimuleren van werkplekleren in de bouw

Ontwikkelingen in de bouw gaan snel. Denk aan prefab bouwen, betonprinten of de energietransitie. Dit houdt in dat  medewerkers continu moeten blijven leren. Niet alleen in de schoolbanken, maar juist ook op de werkvloer. Opleidingsbedrijf Bouwmensen Eindhoven/Tilburg verzorgt praktijkgerichte bouwopleidingen voor jongeren. Maar zij schoolt ook vaklieden bij en biedt hulp bij het ontwikkelen van goed personeelsbeleid. Steeds vaker hoorde Bouwmensen van partnerbedrijven dat zij behoefte hadden aan praktijkgerichte ontwikkelingsmogelijkheden. Het liefst op de werkvloer. Maar hoe creëer en faciliteer je een leercultuur in de bouw? En zorg je dat leren en werken zo naadloos mogelijk in elkaar overlopen? Samen met Nehem bedacht Bouwmensen een oplossing voor het stimuleren van werkplekleren.

De oplossing

In project BOUWENDERWIJS ondersteunt Nehem het samenwerkingsverband van Bouwmensen Eindhoven/Tilburg, Instituut Broers en bouwbedrijven Stam en de Koning en Huybregts Relou bij het stimuleren van werkplekleren. Het samenwerkingsverband zet hiervoor een innovatief digitaal platform op, waar medewerkers ‘leerchunks’ kunnen volgen. Waar en wanneer het hen het beste uitkomt. Deze ‘leerchunks’ zijn kleine, praktische leereenheden die ze snel en gemakkelijk kunnen uitvoeren. Ze bevatten korte (instructie)video’s, opdrachten, infographics en quizvragen. Medewerkers kunnen zich zo laagdrempelig en praktijkgericht ontwikkelen op de werkvloer.

Het resultaat

Nehem is vanaf het begin betrokken bij de planontwikkeling en heeft de succesvolle aanvraag voor het MKB!dee begeleid. Daarnaast verzorgt Nehem de projectleiding en bieden wij onderwijskundige ondersteuning bij de uitvoering van het initiatief. Zo hebben we, in samenwerking met Six Fingers, de leercultuur bij partners in de bouw onderzocht. Met deze praktische adviezen, ontwikkelen onze adviseurs een aanbod van ‘leerchunks’ en gaan we aan de slag met de implementatie bij de partners.

Benieuwd naar de uitkomsten en tips uit het onderzoek naar leercultuur? Lees ons nieuwsbericht of neem contact op via onderstaand formulier. 

Contact

Contact met een van de NEHEM-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.

15 + 6 =