ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

Deze subsidies geven zorgmedewerkers een duwtje in de rug

11-10-2023

Twee nieuwe subsidieregelingen spelen in op de problematiek waar veel zorgmedewerkers tegenaan lopen: administratieve lasten en het niet kunnen meebeslissen over het eigen werk.

Subsidieregeling (Ont)regelprojecten zorgaanbieders

De regeling (Ont)regelprojecten zorgaanbieders stimuleert aanbieders van zorg om de administratieve last in de eigen organisatie te verlagen. Het gaat om het verminderen van regeldruk die samenhangt met inkoop of verantwoording binnen zorg die geleverd wordt in het kader van de Zorgverzekeringswet.

Een zorgaanbieder kan maximaal 124.999 euro aanvragen voor een project. In de derde ronde van deze subsidieregeling kan een aanvraag worden ingediend van 1 tot en met 30 november 2023.

Subsidieregeling Veerkracht en zeggenschap

De regeling Veerkracht en zeggenschap is verlengd en subsidieert activiteiten die veerkracht en zeggenschap van medewerkers in zorg en welzijn bevorderen. Dit is belangrijk om de zorg en begeleiding nu en in de toekomst goed te kunnen blijven organiseren en medewerkers voor de zorgsector te behouden.

Zorgaanbieders kunnen maximaal 50.000 euro aanvragen voor een project. In de deze tweede aanvraagronde kan er van 20 november tot en met 18 december 2023 een aanvraag worden ingediend.

Wat kan Nehem voor u betekenen?

Wilt u zorgmedewerkers in uw organisatie ondersteunen met betrekking tot het verlichten van de administratieve last en/of door veerkracht en zeggenschap van zorgmedewerkers te vergroten? En heeft u behoefte aan hulp bij het formuleren van een projectidee of het schrijven van een aanvraag? De adviseurs van Nehem ondersteunen u graag, bijvoorbeeld bij het (door)ontwikkelen van uw projectidee, het schrijven van uw aanvraag of met ondersteuning bij het opstellen van de begroting. Ook kunt u gebruik maken van onze review-service, waarbij een van onze experts uw aanvraag nauwkeurig doorneemt aan de hand van de beoordelingscriteria.

De aanvraagperiode nadert en wij helpen u graag verder om tijdig in te dienen. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 088- 8381381.

Contact

Contact met een van de Nehem-experts is makkelijk: bel 088-8381381 of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier: