ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

Klantverhaal: Project Positionering Schildersvakopleiding

OnderhoudNL maakt zich als branchevereniging voor schilders en onderhoudsspecialisten op allerlei manieren sterk voor onderwijs en ontwikkeling. OnderhoudNL en Nehem werkten dan ook al in verschillende projecten samen om de kwaliteit van leren en ontwikkelen in de sector te versterken.

Schildersvakopleiding (SVO)

Een van de onderdelen van OnderhoudNL is de Schildersvakopleiding (SVO). SVO stoomt schilders op verschillende locaties in Nederland klaar voor het vak. En daar lag een vraagstuk over de positionering van de Schildersvakopleiding: ‘Welke meerwaarde heeft de SVO ten opzichte van andere opleiders’? Hoe leiden we schilders op en welke concrete doelstellingen voor instroom, uitstroom en kwaliteit willen we hanteren? Volgens OnderhoudNL mocht de stem van de verschillende SVO-vestigingen hierin niet ontbreken.

 

De oplossing

Nehem ondersteunde OnderhoudNL met dit vraagstuk. Onze adviseurs analyseerden recente onderzoeken en ontwikkelingen in de markt. Om te kijken wat er speelt in de schilders- en onderhoudsbranche. Vervolgens gingen zij, aan de hand van het Business Model Canvas, in werksessies in gesprek met de SVO-bestuursleden uit de verschillende regio’s. In deze gesprekken kwamen een aantal punten aan bod: de huidige kwaliteit (meerwaarde/profiel werknemer/uitstroomkwaliteit), de doelstellingen voor instroom, uitstroom richting de sector en knelpunten. Dit leverde een overkoepelend beeld per regio op.

Het resultaat

De uitkomst: een heldere positionering, gecombineerd met landelijke en regionale doelstellingen voor de Schildersvakopleiding. Hiermee kan OnderhoudNL concreet aan de slag met het nóg sterker maken van de Schildersvakopleiding!

Contact

Contact met een van de NEHEM-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.

4 + 12 =