ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd
Nimeto toekomstbestendig met dank aan Kennismonitor
Gepubliceerd op: 20 november 2023 | Laatst bijgewerkt op: 11 juni 2024

Worstelt u met het vraagstuk hoe u uw mbo- of hbo-studenten voorbereidt op de huidige én toekomstige arbeidsmarkt? En heeft u inzicht nodig in hoe de markt waarvoor u opleidt zich ontwikkelt en wat bedrijven nodig hebben van het onderwijs? Nimeto heeft voor deze vraagstukken met succes gebruikgemaakt van de Kennismonitor van Nehem. Weten hoe? Onze experts vertellen het u graag.

 

Kennismonitor geeft Nimeto inzicht

Nimeto, een vakschool voor creatieve ruimtemakers op mbo-niveau, heeft Nehem ingeschakeld om te onderzoeken hoe de markt zich ontwikkelt in de branches van enkele van haar opleidingen. Resultaat: De Kennismonitor geeft Nimeto inzicht in welke kennis, competenties en vaardigheden haar werknemers nu en in de toekomst nodig hebben.

Kennismonitor stap voor stap toegelicht

Op verzoek van en in overleg met Nimeto heeft Nehem een aantal activiteiten uit de Kennismonitor stapsgewijs uitgevoerd:

 1. innovatiesessies:
  Nehem werkte in deze opdracht bij Nimeto nauw samen met Prototyping Work en The Zooooo. Als start van de opdracht en om ontwikkelingen en relevante innovaties goed in kaart te brengen, nodigde Nimeto bedrijven uit de betreffende branches uit. Zo hoorde ze uit de praktijk wat er speelt en ook wat er gaat spelen. Zowel vakinhoudelijke als maatschappelijke ontwikkelingen kwamen hierbij aan bod.
 2. bureau- en marktonderzoek:
  De adviseurs van Nehem hebben vervolgens bureauonderzoek gedaan naar ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de creatieve sector en in het onderwijs en ook onderzoek naar de student van de toekomst. Daarna zijn ze op pad gegaan om marktonderzoek uit te voeren en hebben ze interviews afgenomen onder een groep van vijftien organisaties waaronder bedrijven, brancheorganisaties en experts. De focus lag op welke ontwikkelingen en innovaties de organisaties in de toekomst moeten inspelen, en welke kennis en vaardigheden hun medewerkers hiervoor nodig hebben.
 3. onderzoeksrapport met adviezen:
  Nehem heeft een onderzoeksrapport opgesteld met daarin de resultaten van het onderzoek. Op basis van zijn onderwijskundige kennis en ervaring, heeft Nehem in het rapport toegelicht hoe Nimeto hier vorm aan kan geven.
 4. implementatie van de adviezen:
  Tot slot is Nehem betrokken bij de implementatie van de adviezen uit het onderzoeksrapport. Hierbij ondersteunt het Nimeto met het vertalen van de theorie naar concrete praktijksituaties.

Contact

Contact met een van de NEHEM-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.