ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

Project Viruskenner

Virusinfecties: wat zijn het, waar komen ze vandaan en vooral: hoe kun je ze voorkomen? Ten tijde van corona zijn dit zeer actuele vragen. Professor Eric van Gorp houdt zich hier, als hoogleraar virologie aan het Erasmus MC, dagelijks mee bezig. Wat hij ook doet: de vertaling maken van zijn onderzoek naar de samenleving, zo praktisch mogelijk. Hiervoor is in 2009 Viruskenner opgericht.

Hoe voorkom je virusuitbraken?

Viruskenner is een project waarmee jongeren voorlichting krijgen over infectieziekten en het voorkomen daarvan. In groepjes duiken leerlingen in de wereld van de virussen en gaan op zoek naar manieren om virusuitbraken te voorkomen. Met hun ideeën ontwerpen ze met hun team een product om virusinfecties te voorkomen. Dit product kan een presentatie, voorlichtingscampagne, een flyer, maar ook een game, film of een speciaal muskietennet zijn. De leerlingen presenteren hun idee tijdens de halve finale op school. De beste ideeën gaan door naar de landelijke finale, waarbij de meest innovatieve ideeën worden gekozen door een professionele vakjury van echte wetenschappers. Meer informatie vind je in de YouTube-film over dit project:

Erasmus+ projecten

Samen met prof. Van Gorp heeft Nehem twee succesvolle Erasmus + projecten ontwikkeld, waarmee jongeren in Nederland, Indonesië, Suriname, China en Zuid-Afrika voorlichting krijgen over infectieziekten en preventie. Onze collega Mark van Dun is hier nauw bij betrokken geweest. Vanuit deze samenwerking zet hij zich in het kade van onze 1%-projecten blijvend in voor dit goede doel en ondersteunt prof. Van Gorp om Viruskenner verder te brengen.

Contact

Contact met een van de Nehem-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.

7 + 6 =