ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

RIF- project Entree leert op de werkplek

Geen jongere tussen wal en schip. Dat is het doel van het RIF-project ‘Entree leert op de werkplek’. Voor veel entreestudenten is een diploma halen en een duurzame werkplek vinden namelijk niet vanzelfsprekend. De wil en de potentie zijn er, maar multiploblematiek, taalachterstanden of andere oorzaken vormen drempels op de weg naar school en werk. Tegelijkertijd staat de arbeidsmarkt te springen om personeel en zijn deze jongeren hard nodig. Hoe zorg je ervoor dat deze jongeren hun potentie kunnen waarmaken?

Leren in en van de praktijk

ROC Midden-Nederland, Wellant mbo Houten en MBO Utrecht gaan daarom samenwerken met het bedrijfsleven en de overheid in de regio Utrecht. Zij bundelen hun krachten en stemmen het onderwijs op elkaar af. Zo kunnen ze samen het maatwerk en de begeleiding leveren waar deze entreestudenten behoefte aan hebben. Leren in en van de praktijk vormt de kern van dit onderwijs. Bij de begeleiding van studenten staan de begeleiders uit het onderwijs en het bedrijfsleven in nauw contact met elkaar. Zodat leren en werken zo soepel mogelijk in elkaar overlopen.

Nehem heeft samen met de partners het project ontwikkeld. En de financiering vanuit het Regionaal Investeringsfonds MBO verzorgd. Daarnaast heeft Nehem een grote rol gespeeld bij het vormen van een sterk samenwerkingsverband tussen de vele partners en andere stakeholders in dit project. Het resultaat: een regionale en sluitende aanpak voor entreestudenten in de regio Utrecht.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs via onderstaand contactformulier.

Contact

Contact met een van de NEHEM-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.

9 + 4 =