ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

The LearnSpot winnaar van Leven Lang Ontwikkelaar Challenge

Gepubliceerd op: 21 december 2022 | Laatst bijgewerkt op: 21 juni 2024

Vorige week stond The LearnSpot in de finale van de Leven Lang Ontwikkelaar Challenge, georganiseerd door de provincie Gelderland in samenwerking met ESTI. The LearnSpot nam het met succes op tegen twee andere finalisten. Onze Nehem-collega’s begeleidden deze onderwijsinnovatie.

Leven Lang Ontwikkelaar Challenge

Met de Leven Lang Ontwikkelaar (LLO) Challenge zijn de provincie Gelderland en ESTI (Ecosystem Thinking Institute) op zoek gegaan naar nieuwe LLO-concepten voor de zorg, de bouw, het onderwijs en cybersecurity. Innovatieve projecten en ideeën die de tekorten en uitdagingen in deze sectoren kunnen oplossen, mochten deelnemen aan de challenge.

Groepsfoto LearnSpot

The LearnSpot

The LearnSpot is een samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en zorgcentra in Rivierenland, waaronder ROC Rivor, Avans+, Betuwezorg, Next Learning Valley, Zorgcentra de Betuwe, SZR, Motivatieacademie en Nehem. The LearnSpot richt zich op toekomstbestendig onderwijs in de zorg- en welzijnssector. Het online platform biedt een flexibele, persoonlijke en praktijkgerichte manier van leren, waarbij de leervraag centraal staat. Dit verlaagt de drempel voor een leven lang leren.

Toekomst van The LearnSpot

Josje Verhoeven, directeur bij ROC Rivor, Esther Attenveld, projectleider van The LearnSpot en Lydia Post, onderwijskundig adviseur bij Nehem, mochten pitchen voor de jury. De pitch bestond uit een echte “Wrapped” (geïnspireerd op Spotify dat gebruikers aan het eind van het jaar hun muzieksmaak laat zien op basis van luistergegevens) en een video met de waardepropositie en uitdagingen waarvoor The LearnSpot de komende jaren staat. Zo nam het de jury en medefinalisten mee in zijn toekomstvisie.

Vernieuwende aanpak

Het jurycommentaar was lovend: “The LearnSpot is vernieuwend. De aanpak van The LearnSpot is als een buitenboordmotor die vernieuwingen op de arbeidsmarkt echt op gang brengt. De jury vindt het inspirerend om te zien dat het een samenwerking betreft tussen zorgpartners en verschillende onderwijsvormen. Het betreft niet zomaar een platform; de uitdaging die er ligt, is om nog beter te duiden waarin The LearnSpot zich van andere platforms onderscheidt. Het gaat om het democratiseren van leren.”

The LearnSpot is ontzettend trots op het tot nu toe behaalde resultaat. “We vonden het sowieso al een eer om te laten zien aan de provincie waarmee we bezig zijn. We zijn al enige tijd geleden gestart met The LearnSpot, maar met het winnen van deze challenge kunnen we weer goede vervolgstappen zetten. Deze prijs is een erkenning van wat we nu al doen”, aldus Josje Verhoeven.

Onderzoek

Het winnen van de challenge betekent dat The LearnSpot met ondersteuning van de provincie de aangedragen 5x5x5 aanpak mag gaan uitvoeren. Concreet betekent dit dat vijf mensen gedurende vijf weken met een budget van 5.000 euro de aanpak gaan testen en uitwerken. Deze aanpak bestaat uit een onderzoek waarin The LearnSpot de informele zorg (mantelzorgers) gaat bevragen op hun motivatie en behoeften om deel te nemen aan The LearnSpot. Dit in het kader van een leven lang leren, zodat ze zich daarmee kunnen professionaliseren in hun zorgverlening.

Contact

Contact met een van de NEHEM-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.