Comenius Leadership Liesbeth Noordegraaf

Het project RASL Compositions en het Rotterdam Arts and Science Lab

In 2018 ontving Prof. Dr. Liesbeth Eelens- Noordergraaf voor het onderwijsvernieuwingsproject ‘RASL Compositions: Collaboration, Commitment and Creativity’ een Comenius Leadership Fellowship. Deze prestigieuze beurs van €250.000 is bedoeld voor onderwijsvernieuwing en verbetering in het hoger onderwijs. Nehem heeft Prof. Dr. Liesbeth Eelens-Noordegraaf succesvol ondersteund bij het aanvragen van deze beurs. Het project kreeg van de beoordelingscommissie het predicaat ‘zeer goed’.

Wat is er gedaan met de €250.000?

 Studenten en docenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie en Codarts werken in het Rotterdam Arts and Science Lab (RASL) samen aan de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek op het snijvlak van wetenschap, beeldende kunsten en podiumkunsten. Binnen het Comenius project ontwikkelden zij samen een minor en een daarbij behorend professionaliseringsprogramma voor docenten en onderzoekers. Dit programma biedt de mogelijkheid om vanuit het onderwijs aansluiting te vinden met tal van maatschappelijke partijen. Daarmee sluit het Rotterdam Arts en Sciences Lab aan bij internationale onderwijsinnovaties, waarbij ze kunst en wetenschap bij elkaar brengen om nieuwe kennis en toepassingen te ontwikkelen.

Wat nog meer?

Naast de Comeniusaanvraag heeft Nehem in 2019 ook een succesvolle Erasmus+ Strategic Partnership aanvraag opgesteld voor Prof. Eelens-Noordegraaf rondom dit onderwerp. Hiermee krijgt zij de kans om de transdisciplinaire aanpak van RASL op internationaal vlak verder te ontwikkelen en uit te rollen, in samenwerking met partners vanuit Ierland, Denemarken en Hongarije.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het aanvragen van subsidie voor uw organisatie? Neem dan contact op met onze adviseurs via onderstaand contactformulier.

Contact

Contact met een van de NEHEM-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.

1 + 13 =