ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd

Sterk techniekonderwijs in het vmbo komt van de grond

Gepubliceerd op: 16 september 2021 | Laatst bijgewerkt op: 21 juni 2024

In de periode 2020 – 2023 wordt er gemiddeld 100 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo via de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. De eerste resultaten worden zichtbaar.

Technieklokalen en technohubs

Inmiddels zijn de projectactiviteiten anderhalf jaar onderweg en worden de eerste resultaten duidelijk zichtbaar, bijvoorbeeld in de vorm van technieklokalen en technohubs die zijn ingericht met state of the art apparatuur en machines. Een mooi voorbeeld is de regio Leiden, Duin en Bollenstreek waar het Teylingen College KTS een technology hotspot heeft gerealiseerd waar leerlingen kunnen zien hoe leuk nieuwe technologieën zijn. Ook kunnen ze zelf aan de slag met 3D-printers, technisch Lego en Arduino’s. Het project op Teylingen College KTS in Voorhout verkeert nog in de pilotfase, maar leerlingen zijn nu al enthousiast.

Subsidieronde-voor-mkb-werkplaatsen-bij-onderwijsinstellingen-start-in-september

Projectmanagement, onderwijskundige ondersteuning en inhoudelijke verantwoording

De PNO groep is vanuit diverse invalshoeken betrokken bij de uitvoering van de projecten in het kader van sterk techniekonderwijs. De adviseurs van Nehem, de onderwijskundige tak binnen de PNO groep,  dragen bij met projectmanagement en inhoudelijke onderwijskundige ondersteuning. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van projectcanvassen om de abstracte projectdoelstellingen te vertalen en ‘op te knippen’ in uitvoerbare deelactiviteiten.

De adviseurs van Nehem werken nauw samen met de adviseurs van ffiqs, de subsidiemanagement-tak van PNO. Zij verzorgen het financieel projectmanagement in de vorm van projectadministratie en rapportages. Naast het projectmanagement wordt door ffiqs ook de financiële en inhoudelijke verantwoording richting DUS-I verzorgt.

Deadline 1 november voor eerste formele voortgangsrapportage

Met de aankomende deadline van 1 november voor het indienen van de eerste formele voortgangsrapportage én de geactualiseerde begroting voor het vervolg van het project, kunt u misschien wel wat hulp gebruiken. De adviseurs van Nehem en ffiqs staan voor u klaar. Neem contact met ons op via 088-8381381 of stuur ons een bericht.

Contact

Contact met een van de NEHEM-experts is makkelijk: bel ons op 088-8381381 of stuur ons uw berichtje en wij reageren zo snel mogelijk.